Au început înscrierile pentru Ediția a X-a Aniversară a Festivalului Internațional Masterclass de Cânt Bizantin de la Iași, 10-14 Iulie 2017

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

masterclass conferinta lansare foto 15 site

Doamne, ajută!

Sesiunea de înscriere s-a finalizat. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Anul acesta, organizatorii au pregătit o serie de evenimente cu totul speciale, prin care vom sărbători 10 ani de existență a celui mai mare eveniment de muzică bizantină din țară, alături de Domnia Sa, Panagiotis Neochoritis, protopsaltul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, și echipa sa, de conf. univ. dr. Maria Alexandru și Echipa de Paleografie a Univ. „Aristotelis” din Tesalonic, precum și de alți invitați surpriză. Ediția a X-a Aniversară este dedicată personalității care a ctitorit proiectul Masterclass-ului de la Iași, Maestrul, Dascălul și Omul Lykourgos Angelopoulos († 2014).

Pe lângă „maratonul” cursurilor practice și teoretice (istorie, muzicologie, paleografie), nu vor lipsi slujbele de priveghere și Concertul Extraordinar din finalul evenimentului. Se anunță o ediție de înaltă ținută academică și o ocazie unică de a ne perfecționa alături de Protopsaltul de Constantinopol. Cei pasionați se pot înscrie completând formularul de mai jos.

 

 

 

 

Comentarii   

+2 # Iubesc muzica psalticaIvan ionut 19-05-2017 11:08
Ce repde au trecut 10 ani de la prima editie de masterclass
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Psaltica 2017Florea George Alexandru 20-05-2017 09:00
Să ne rugăm prin cântare .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole

 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A cincea zi

  mcb19 concertVineri, 19 iulie 2019, ultima zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin, a fost ziua în care s-au vazut și auzit roadele programului intens din această săptămâna, prin minirecitalul de muzică orientală clasică și concertul extraordinar de muzică bizantină. A fost și ziua recunoașterii contribuției dascălilor și a fiecărui cursant în parte.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A patra zi

  mcb19 ziua4Joi, 18 iulie 2019, a patra zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin la Iași, a fost ziua în care, mai mult decât în celalalte, studenții și profesorii lor coordonatori au încântat participanții prin prezentări care au combinat cercetarea academică a manuscriselor cu interpretarea unor exemple muzicale reprezentative. De asemenea, invitatul special, Panagiotis Neochoritis, s-a ocupat în special de monahii și de provocările cu care se confruntă acestea.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A treia zi

  mcb19 ziua3 foto2Miercuri, a treia zi de Masterclass, a fost foarte variată în activități, care au mers de la exerciții individuale pentru îmbogățirea tehnicii vocale și lucru la ansamblu până la conferințe pe baza rezultatelor unor cercetări de ultimă oră din domeniul neuroștiințelor și prezentarea unor noi apariții  editoriale și discografice.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A doua zi

  MCB19 ziua2A doua zi de Masterclass a început cu cursul practic de tehnică vocală, oferit de doamna soprană Mihaela Grăjdeanu. Cu mult tact pedagocic și răbdare, doamna Grăjdeanu i-a ascultat pe cei care au dorit să vină în față și să interpreteze un fragment muzical, insistând pe importanța respirației și pe modalitățile de care dispunem pentru mărirea capacității rezonatorilor naturali. De asemenea, prin audiere și analiză, s-au identificat două aspecte specifice tehnicii psaltice de interpretare: rezonanța toracică și rezonanța faringiană.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – Prima zi

  mcb19 prima zi 800x533Luni, 15 iulie 2019, a debutat la Iași a douăsprezecea ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin. Organizat de Asociația Culturală Byzantion și de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași, evenimentul s-a deschis cu slujba de pomenire a ctitorilor de suflet ai Masterclass-ului, protopsaltul Lykourgos Angelopoulos și Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, urmată de discursul oficial al organizatorilor (doamna Prof. Dr. Laura Vasiliu, Asist. Drd. Adrian Sîrbu – Universitatea de Arte „George Enescu”, Conf. Dr. Maria Alexandru – Universitatea Aristotelis din Salonic), al doamnei soprane Mihaela Grajdeanu (Opera Română din Iași) și al Arhid. Profesor Razvan Constantin Stefan (Seminarul Teologic Ortodox București).

  în Program Citeşte mai mult