La mulți ani Filomelos, mulțumim Byzantion!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

filomelos fotoNimeni nu s-a așteptat vreodată că vom dăinui atât de mult, însă iată că s-au împlinit cinci ani de când ne cântăm haiducia. Am împlinit cinci ani de bucurii și de frământări, însă noi îi numim cinci ani de dăinuire. Am căutat mereu acolo unde nu era mai nimic și iată că s-a înmulțit, am zis de multe ori că totul s-a terminat, însă Dumnezeu S-a milostivit și ne ține în continuare împreună.

Darul ideal este cel care te ia prin surprindere și te pune în fața unei bucurii cu care nu ai fi sperat vreodată că te vei întâlni. Un astfel de dar am primit noi, și prin tăcerea părintelui Petrică Cautiș împreună cu părintele protopop Costel Mareș nimic din proiect nu ne-a fost dezvăluit și totul s-a transformat într-o frumoasă surpriză. Bucuria de a putea da răspunsurile la strană împreună cu membrii grupului Byzantion ne-a pus pentru prima dată în fața mentorilor noștri, pe care ne dorim să-i urmăm cât mai mult și cum putem noi mai bine. Domnul prof.prep.univ. Adrian Sîrbu, dirijorul grupul Byzantion ne-a încredințat de prietenia ce s-a întremat și că bucuria a fost deopotrivă, iar că singurul liant care poate ține un grup închegat este dragostea lui Dumnezeu.

Acest eveniment nu ar fi fost deplin dacă nu ar fi fost și binecuvântarea și sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul care a fost alături de noi de la înființarea, până la aniversarea celor cinci ani. Preasfinția Sa, a transmis prin părintele arhidiacon Ciprian Ignat, regretele că nu a putut fi prezent, mesajul său la ceas aniversar și o distincție de vrednicie dată doamnei profesoare Paula Cautiș pentru toată munca sa, pentru toată jertfa pusă în slujba corului. Preasfinția Sa a ținut să ne dăruiască un microfon de fond, alături de aparatura necesară, pentru ca în călătoriile și drumurile noastre, cântul bizantin să se facă mai lesne auzit.

Părintele protopop Costel Mareș, gazda întregului eveniment ne-a dovedit încă o dată dragostea sa prin toată grija și osteneala, ospitalitatea și atmosfera extrem de caldă cu care ne-a primit. Surprizele noastre nu s-au oprit aici pentru că atunci când nu ne-am așteptat, Dumnezeu ne-a rânduit în cale oameni cu mărinimie care nu s-au sfiit să dăruiască din truda și sudoarea lor pentru multe din cheltuielile acestui proiect. Alese mulțumiri aducem doamnei Camelia Boitan pentru frumoasa lecție de dăruire și sacrificiu pe care ne-a ținut-o. Prin faptul că oameni de un înalt calibru s-au întâlnit într-o liturghie aniversară, pentru noi, de fapt devenim mai conștienți, că deși lucrarea noastră aparent nu se vede, ea zidește în suflete niște punți la care nu trebuie să abdicăm, oricâte ispite ar apărea.

Sursa: http://filomelos.blogspot.ro/2012/08/12-august-2012-la-multi-ani-filomelos.html

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Corul Byzantion - „Ca un om ai venit”, plagal glas IV, de arhiereul Gherman Neon Paron (sc. XVII)
Corul Byzantion - „Cuvine-se cu adevărat”
Corul Byzantion - Stihira „Acum, proorocia”
Corul Byzantion - Stihira „Betleeme, gătește-te”
Corul Byzantion - Slava „Astăzi se naște din Fecioara”
Corul Byzantion - Slava „Acestea zice Iosif”
Corul Byzantion - Irmosul Calofonic „Hristos se naște”
Corul Byzantion - Irmos la Nașterea Domnului, pe larg, de Macarie Ieromonahul
Corul Byzantion - Matima „Hristos se naște”, de Balasie Iereul
Corul Byzantion - Irmos la Nașterea Domnului, de Macarie Ieromonahul
Corul Byzantion - Condacul Nașterii Domnului „Fecioara, astăzi”
Corul Byzantion - Stihira „Mai înainte de Nașterea Ta”
Corul Byzantion - „Fluierul cel păstoresc”, podobie glasul I
Corul Byzantion - „Piatra fiind pecetluită”, podobie glasul I
Corul Byzantion - „Mormântul Tău, Mântuitorule”, podobie glasul I
Corul Byzantion - „Prin mâncare a scos din Rai”, podobie glasul I
Corul Byzantion - „Pentru rugăciunile tuturor sfinților”, podobie glasul I
Corul Byzantion - „Nor al luminii”, podobie glasul I

Ultimele Articole

 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A cincea zi

  mcb19 concertVineri, 19 iulie 2019, ultima zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin, a fost ziua în care s-au vazut și auzit roadele programului intens din această săptămâna, prin minirecitalul de muzică orientală clasică și concertul extraordinar de muzică bizantină. A fost și ziua recunoașterii contribuției dascălilor și a fiecărui cursant în parte.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A patra zi

  mcb19 ziua4Joi, 18 iulie 2019, a patra zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin la Iași, a fost ziua în care, mai mult decât în celalalte, studenții și profesorii lor coordonatori au încântat participanții prin prezentări care au combinat cercetarea academică a manuscriselor cu interpretarea unor exemple muzicale reprezentative. De asemenea, invitatul special, Panagiotis Neochoritis, s-a ocupat în special de monahii și de provocările cu care se confruntă acestea.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A treia zi

  mcb19 ziua3 foto2Miercuri, a treia zi de Masterclass, a fost foarte variată în activități, care au mers de la exerciții individuale pentru îmbogățirea tehnicii vocale și lucru la ansamblu până la conferințe pe baza rezultatelor unor cercetări de ultimă oră din domeniul neuroștiințelor și prezentarea unor noi apariții  editoriale și discografice.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A doua zi

  MCB19 ziua2A doua zi de Masterclass a început cu cursul practic de tehnică vocală, oferit de doamna soprană Mihaela Grăjdeanu. Cu mult tact pedagocic și răbdare, doamna Grăjdeanu i-a ascultat pe cei care au dorit să vină în față și să interpreteze un fragment muzical, insistând pe importanța respirației și pe modalitățile de care dispunem pentru mărirea capacității rezonatorilor naturali. De asemenea, prin audiere și analiză, s-au identificat două aspecte specifice tehnicii psaltice de interpretare: rezonanța toracică și rezonanța faringiană.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – Prima zi

  mcb19 prima zi 800x533Luni, 15 iulie 2019, a debutat la Iași a douăsprezecea ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin. Organizat de Asociația Culturală Byzantion și de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași, evenimentul s-a deschis cu slujba de pomenire a ctitorilor de suflet ai Masterclass-ului, protopsaltul Lykourgos Angelopoulos și Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, urmată de discursul oficial al organizatorilor (doamna Prof. Dr. Laura Vasiliu, Asist. Drd. Adrian Sîrbu – Universitatea de Arte „George Enescu”, Conf. Dr. Maria Alexandru – Universitatea Aristotelis din Salonic), al doamnei soprane Mihaela Grajdeanu (Opera Română din Iași) și al Arhid. Profesor Razvan Constantin Stefan (Seminarul Teologic Ortodox București).

  în Program Citeşte mai mult