Pr. Constantin-Nichifor HRESTIC

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 hrestic nichiforPsalt

-membru din aprilie 2003;

- dirijor

 

 

 

 

 

Hrestic Constantin Nichifor s-a născut la data de 7 aprilie 1985, la Iaşi, într-o familie preoţească. A absolvit Seminarul Teologic "Sf Vasile cel Mare" din Iasi, promotia 2005, unde, spre sfarsitul anilor terminali a preluat stafeta coordonarii grupului psaltic "Basileus" in calitate de dirijor, lasand in arhiva seminarului diplome si premii obtinute in urma participarii la diferite festivaluri si concursuri scolare de muzica, dar si reusita imprimarii unui CD Basileus cu titlul "Imne bizantine din vatra ortodoxiei".

In perioada studentiei 2005-2012 a fost psalt al Catedralei Mitropolitane din Iasi. Dirijor al corului de psalti "Chivotul" al catedralei, in anul 2008 va efectua o serie de inregistrari audio, cu initiativa si binecuvantarea PF Daniel, cand era Mitropolit la Iasi, scotand la lumina un nou CD cu titlul "Florilegiu muzical bizantin".

Licenţiat în teologie, va absolvi şi studiile muzicale de licenţă şi masterale din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar în anul 2011 este hirotonit preot.

Din anul 2012 până în prezent este dirijor al Coralei preoţeşti „Apostolii” a Arhiepiscopiei Iaşilor, profesor asociat(suplinitor) pe catedra de Educatie muzicala, iar în februarie 2016 devine coordonatorul Programului de formare profesională a cântăreţilor bisericeşti din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole

 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A cincea zi

  mcb19 concertVineri, 19 iulie 2019, ultima zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin, a fost ziua în care s-au vazut și auzit roadele programului intens din această săptămâna, prin minirecitalul de muzică orientală clasică și concertul extraordinar de muzică bizantină. A fost și ziua recunoașterii contribuției dascălilor și a fiecărui cursant în parte.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A patra zi

  mcb19 ziua4Joi, 18 iulie 2019, a patra zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin la Iași, a fost ziua în care, mai mult decât în celalalte, studenții și profesorii lor coordonatori au încântat participanții prin prezentări care au combinat cercetarea academică a manuscriselor cu interpretarea unor exemple muzicale reprezentative. De asemenea, invitatul special, Panagiotis Neochoritis, s-a ocupat în special de monahii și de provocările cu care se confruntă acestea.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A treia zi

  mcb19 ziua3 foto2Miercuri, a treia zi de Masterclass, a fost foarte variată în activități, care au mers de la exerciții individuale pentru îmbogățirea tehnicii vocale și lucru la ansamblu până la conferințe pe baza rezultatelor unor cercetări de ultimă oră din domeniul neuroștiințelor și prezentarea unor noi apariții  editoriale și discografice.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A doua zi

  MCB19 ziua2A doua zi de Masterclass a început cu cursul practic de tehnică vocală, oferit de doamna soprană Mihaela Grăjdeanu. Cu mult tact pedagocic și răbdare, doamna Grăjdeanu i-a ascultat pe cei care au dorit să vină în față și să interpreteze un fragment muzical, insistând pe importanța respirației și pe modalitățile de care dispunem pentru mărirea capacității rezonatorilor naturali. De asemenea, prin audiere și analiză, s-au identificat două aspecte specifice tehnicii psaltice de interpretare: rezonanța toracică și rezonanța faringiană.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – Prima zi

  mcb19 prima zi 800x533Luni, 15 iulie 2019, a debutat la Iași a douăsprezecea ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin. Organizat de Asociația Culturală Byzantion și de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași, evenimentul s-a deschis cu slujba de pomenire a ctitorilor de suflet ai Masterclass-ului, protopsaltul Lykourgos Angelopoulos și Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, urmată de discursul oficial al organizatorilor (doamna Prof. Dr. Laura Vasiliu, Asist. Drd. Adrian Sîrbu – Universitatea de Arte „George Enescu”, Conf. Dr. Maria Alexandru – Universitatea Aristotelis din Salonic), al doamnei soprane Mihaela Grajdeanu (Opera Română din Iași) și al Arhid. Profesor Razvan Constantin Stefan (Seminarul Teologic Ortodox București).

  în Program Citeşte mai mult