Festival Voix Sacrées 2010 Orient-Occident

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Date - période
Dimanche 26 septembre 2010 à 15h.
Lieu
Temple Neuf
Metz Centre / Ancienne Ville
Liens
voixsacreesmetz.canalblog.com
Thèmes
Concert, Chant chorale
Tarifs
Tarif normal : 15 €
Tarif réduit (étudiants et demandeurs d'emploi) : 8 €
Billetterie sur place les jours des concerts.
Festival
Festival Voix Sacrées 2010
Orient-Occident
Choeur Byzantion de Roumanie,
Direction : Adrian Sîrbu
Schola Willibrordiana d’Echternach,
Direction : Paul Breisch

Il n’est pas courant d’entendre dialoguer le chant d’Orient et celui de l’Occident : une telle rencontre a même quelque chose d’inouï, tant les formes liturgiques se sont figées dans leur singularité depuis le Grand Schisme. C’est donc une fugue à deux voix pour une même foi qui est proposée dans ce concert, les mêmes pièces liturgiques de la Pentecôte, ce grand renversement de Babel, étant portées alternativement par le dépouillement de la monodie grégorienne et par la flamboyante polyphonie byzantine.
Dans les deux cas, musique et quête spirituelle se rejoignent, la beauté de la forme épouse la substance du texte. Il en résulte une forme d’art qui illustre à merveille le sens – un des sens – que peut avoir l’expression « voix sacrées ».


Sursa: http://www.metz.fr/metz2/sortir/trouver/fiche.php?no=5028

http://www.spectaclespublications.com/index.php?action=detail&id=11530&menu=rub&rub=FESTIVALS&PHPSESSID=7a5b2733c26acca16d82b9d4f7637ace

http://www.piusverband.lu/allerlee/agenda/index.php

http://www.bissen.lu/Manifestations/Feierlechkeeten+ronder%C3%ABm+d_Uergel+um+Wobierg.html

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole

 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A cincea zi

  mcb19 concertVineri, 19 iulie 2019, ultima zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin, a fost ziua în care s-au vazut și auzit roadele programului intens din această săptămâna, prin minirecitalul de muzică orientală clasică și concertul extraordinar de muzică bizantină. A fost și ziua recunoașterii contribuției dascălilor și a fiecărui cursant în parte.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A patra zi

  mcb19 ziua4Joi, 18 iulie 2019, a patra zi de Masterclass Internațional de Cânt Bizantin la Iași, a fost ziua în care, mai mult decât în celalalte, studenții și profesorii lor coordonatori au încântat participanții prin prezentări care au combinat cercetarea academică a manuscriselor cu interpretarea unor exemple muzicale reprezentative. De asemenea, invitatul special, Panagiotis Neochoritis, s-a ocupat în special de monahii și de provocările cu care se confruntă acestea.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A treia zi

  mcb19 ziua3 foto2Miercuri, a treia zi de Masterclass, a fost foarte variată în activități, care au mers de la exerciții individuale pentru îmbogățirea tehnicii vocale și lucru la ansamblu până la conferințe pe baza rezultatelor unor cercetări de ultimă oră din domeniul neuroștiințelor și prezentarea unor noi apariții  editoriale și discografice.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – A doua zi

  MCB19 ziua2A doua zi de Masterclass a început cu cursul practic de tehnică vocală, oferit de doamna soprană Mihaela Grăjdeanu. Cu mult tact pedagocic și răbdare, doamna Grăjdeanu i-a ascultat pe cei care au dorit să vină în față și să interpreteze un fragment muzical, insistând pe importanța respirației și pe modalitățile de care dispunem pentru mărirea capacității rezonatorilor naturali. De asemenea, prin audiere și analiză, s-au identificat două aspecte specifice tehnicii psaltice de interpretare: rezonanța toracică și rezonanța faringiană.

  în Program Citeşte mai mult
 • Masterclass Internațional de Cânt Bizantin - 15-19 iulie 2019 - Jurnal de eveniment – Prima zi

  mcb19 prima zi 800x533Luni, 15 iulie 2019, a debutat la Iași a douăsprezecea ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin. Organizat de Asociația Culturală Byzantion și de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași, evenimentul s-a deschis cu slujba de pomenire a ctitorilor de suflet ai Masterclass-ului, protopsaltul Lykourgos Angelopoulos și Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, urmată de discursul oficial al organizatorilor (doamna Prof. Dr. Laura Vasiliu, Asist. Drd. Adrian Sîrbu – Universitatea de Arte „George Enescu”, Conf. Dr. Maria Alexandru – Universitatea Aristotelis din Salonic), al doamnei soprane Mihaela Grajdeanu (Opera Română din Iași) și al Arhid. Profesor Razvan Constantin Stefan (Seminarul Teologic Ortodox București).

  în Program Citeşte mai mult